Italien

Luciano Sandrone

Italien / Piemonte

År 1977 köper Luciano Sandrone sin första del av vingårdsläget Cannubi Boschis i Barolo. Några år senare, 1981, är det dags att presentera den första årgången producerad under egen etikett på VinItaly. En amerikansk inköpare vädrar framgång och köper upp samtliga 1500 flaskor som producerats. Därefter har vinälskare, sommelierer och Piemontevänner världen över inte upphört att längta efter och njuta av vinerna från Luciano Sandrone.

"Erfarenhet, sunt förnuft och hjärta". Så sammanfattar Luciano Sandrone den filosofi som genomsyrar hans verksamhet och viner. Luciano har deltagit i mer än 50 skördar, varav 40 i egen regi. Från egna vingårdar i Langhe och Roero kommer Luciano Sandrones fem viner, av Nebbiolo, Barbera och Dolcetto. Varje steg i produktionen kännetecknas av kompromisslös kvalitetskontroll och stor respekt för varje individuell årgång. Detta avspeglas naturligtvis tydligt i vinerna.

Från och med årgång 2013 heter den vingårdsbetecknade Barolo Cannubi Boschis rätt och slätt "ALESTE". Namnet är en sammanskrivning av ALE-ssia och STE-fano, Lucianos barnbarn, som fortsätter att driva familjens verksamhet vidare in i nästa generation.

De nya årgångarna från Luciano Sandrone släpps den 1 september varje år.

Produkter från Luciano Sandrone

Inga drycker tillgängliga.