Italien

Lorenzo Inga

Italien / Piemonte & Sicilien

I fem generationer har familjen Inga ägnat sig åt traditionsenlig produktion av sprit och likörer av högsta kvalitet. Förfäderna började 1832 att experimentera med medicinska örter och infusioner som fortfarande är en del av familjeföretagets arbetet idag. Kunskapen och traditionerna fördes vidare och sträcker sig till 1900-talet då Gaetano Ingas framställning av brandy och Marsalavin blir känt i Noto-provinsen på Sicilien.

På 20-talet flyttar Gaetano till Serravalle Scrivia i Piemonte och upprättar familjens första privatägda destilleri. Efter andra världskriget tog barnbarnet Elio över och 1966 framställs Grappa Libarna som banade väg för framgång både inom och utanför landets gränser. 1983 såldes varumärket Libarna och en ny era av möjligheter öppnades upp. Idag drivs företaget av Lorenzo och Federico Inga som förutom att producera grappa på flertalet italienska druvsorter även kan stoltsera med Amaro, Gin och Likörer.

Destillering av grappa är en stor konst och att hitta Italiens förnämsta sorter av druvor tar tid. Därför har man en god kontakt med små vingårdar runt om i Italien som alltid håller hög kvalitet. Lorenzo övervakar alltid produktionen från skörden till slutgiltig produkt och är högst delaktig i selektering och urval av druvorna.

Produkter från Lorenzo Inga

Inga drycker tillgängliga.