Kanada

Moosehead Breweries

Kanada / Ontario

Det finns något inom kanadensarna som verkligen definierar oss. Friheten att tänka självständigt. Och att kämpa för det vi tror på och älskar. Det är något – innerst inne – som vi aldrig vill tappa ur sikte, för det är det som gör oss till de vi är.

Moosehead Breweries Limited, är det sista oberoende och verkligt kanadensiska bryggeriet i Kanada. För sex generationer sedan började familjen Oland – ledd av matriarken Susannah Oland – att brygga och sälja brown ale från oktober på familjens gård, belägen på Dartmouths strand av Halifax Harbour. Det som började som ett litet hantverksbryggeri för en kvinna växte med tiden när engagemanget för att brygga kvalitetsöl gick vidare från generation till generation. Idag är vi Moosehead Breweries Limited. Leds av Susannahs barnbarns barnbarns barnbarn, Andrew Oland.

Moosehead Breweries ligger i Saint John, New Brunswick, och är det sista stora bryggeriet i Kanada som ägs av kanadensare. Familjen Olands passion för öl har hjälpt dem att styra Moosehead genom förödande bränder, förbud, den stora depressionen, två världskrig, obstruktiva handelshinder och hård konkurrens från bryggerier som är 100 gånger så stora. Genom det hela vacklade aldrig denna passion för att betjäna kanadensare, och det är detta engagemang för konsumenter och vår autenticitet som har drivit oss att hålla ut.

När vi går in i vårt 151:a år ser vi fram emot med stolthet att vara Kanadas äldsta oberoende bryggare. Grundades samma år som vår stora nation, vi är engagerade i samma värderingar som förvandlade ett litet bryggeri i Saint John, NB till en kanadensisk ikon för motståndskraft. Och när vi ser fram emot vet vi att det kommer att finnas fler hinder – det finns det alltid. Men vi välkomnar dem med beslutsamheten hos en fighter som vet vad som krävs för att överleva konkurrenterna.

Produkter från Moosehead Breweries

Inga drycker tillgängliga.