Mexiko

Cenote Tequila

Mexiko / Jalisco

Cenotes historia är djupt rotad i innovation, förädling och nyfikenhet. Grundaren Arturo Fuentes har erfarenhet från Cognacproduktion i Frankrike där han lärde sig om de bästa metoderna för destillering. Han vände hem till Mexiko och skapade Cenote Tequila med stort fokus på kvalitativa ingredienser och anammande de bästa tillverkningsmetoderna. Resultatet är en mycket ren och högkvalitativ stil av 100% Agave Tequila där alla produkter görs utan socker och sockervatten. Agave juice och renat lokalt källvatten – inga konstigheter.

Vid foten av Tequila Hill i Jalisco tar man både inspiration och hjälp av de vattenkällor som namnet Cenote ger mening till. De djupa källorna som är belägna nära Jalisco-vulkanen ger en distinkt mineralitet till spriten och bearbetningen av vattnet är starkt prioriterat. Filtrering sker genom fiberfilter från egenodlade kokosnötter och jonisering sker med mexikanskt silver. Det finns även samarbete med vattensommelierer.

Kärnan av produktionen består av Blanco, Reposado and Añejo där alla produkter fostras på träfat i någon mening. På den svenska marknaden finns även Cristalino Añejo, en utomordentligt ren stil av Premium Tequila.

Andra producenter från samma land:

Produkter från Cenote Tequila

Inga drycker tillgängliga.