Skottland

J & G Grant

Skottland / Speyside

Glenfarclas är ett av whiskykännarnas favoritdestillerier. Glenfarclas, som betyder "De gröna ängarnas dal", grundades 1836 av Robert Hay och köptes av John Grant 1865. Sex generationer av familjen Grant har ägt och drivit destilleriet Glenfarclas i Ballindalloch sedan dess, vilket gör dem till ett av de få skotska destillerier som fortfarande ägs och drivs av familjen själva. Just nu drivs företaget av John Grant, och hans son George arbetar som Brand Ambassador.

Glenfarclas har ett högt ansett rykte som en blended malt men även som en single malt lagrad på sherryfat. Whiskeyn finns tillgänglig i en mängd olika åldrar från 8 till 40 år och är kända för sin djupa smak.

2007 lanserades The Family Cask Selection, som bestod av cask strength buteljering av en single cask från varje årgång från 1952 till 1994. Denna serie utvecklas hela tiden, då gamla årgångar tar slut och nya yngre årgångar tillförs.

Deras filosofi är att presentera sina single malt whiskies till modesta priser utan en massa onödig design. Tanken är att det är whiskeyn själv som ska få tala och locka tillbaka den som provat efter fler sorter. Man kan säga att Glenfarclas är till för den som gillar att dricka en god whisky, inte för samlaren som gillar att låta den ligga och samla damm.

Andra producenter från samma land:

Produkter från J & G Grant

Inga drycker tillgängliga.