Spanien

Descendientes de J. Palacios

Spanien / Bierzo

Álvaro Palacios Priorat-succé inspirerade honom att söka något nytt – vilket blev Bierzo och Mencía. Tillsammans med sin brorson Ricardo Pérez startade han Descendientes de J. Palacios år 1998 i byn Villafranca del Bierzo, på kullarna ovanför byn Corullón. Egendomen namngavs i minnet av Álvaros far, som gick bort år 2000 och kan fritt översättas "arvtagare till J. Palacios". Ett nytt vineri, ritat av uppmärksammade arkitekten Rafael Moneo invigdes 2017.

Bierzo och Priorat har en hel del gemensamt – oerhört gamla stockar och branta, skifferdominerade sluttningar. Den stora skillnaden är att Bierzo har influens av ett lite fuktigare atlantklimat medan Priorat är ett torrare, lite hetare och mer soligt medelhavsklimat.

Framförallt är det dock Mencía som står för stilen hos Descendientes de J. Palacios. Alltsedan Palacios började fokusera på av lågavkastande vinstockar planterade på magra jordar på hög altitud, så har de blivit allt mer intensiva och koncentrerade i smaken och fascinerar nu en hel vinvärld med sin autenticitet.

Pétalos kommer från 60-åriga stockar och odlingen sker biodynamiskt. Druvorna kommer från odlingar på höga sluttningar från Bierzo's västra delar. Vinet är menat att kunna avnjutas direkt, men det bibehåller egendomens finess och avvägda balans.

Villa de Corullón kommer från tre vingårdar kring staden med samma namn, från stockar vars ålder är 60-100 år. Kombinationen av generositet och precision ger uttryck för ett alldeles unikt vin.

Vingårdsvinerna heter Las Lamas och La Faraona ger vart och ett uttryck för en alldeles unik och distinkt terroir.

Produkter från Descendientes de J. Palacios

Inga drycker tillgängliga.