Spanien

Palacios Remondo

Spanien / Rioja

Det var här, på sin fars gård i Rioja Orientál (Rioja Baja) som Álvaro Palacios resa mot att bli en kultfigur i vinvärlden en gång började. Bland de karga sluttningarna vid foten av Yerga-berget tillbringade Álvaro stora delar av sin uppväxt, innan han tog sig vidare till Bordeaux och Priorat.

Idag är Álvaro återigen ansvarig för Palacios Remondo. Från och med tidigt 2000-tal pågår ett långsiktigt och uthållighetskrävande arbete med att ympa om vingårdarnas Tempranillostockar till Garnacha. Signaturvinet La Montesa utvecklas således för varje år som går mot att utgöras till 100 % av denna druva. Jämfört med nordliga Rioja Alta och Rioja Alavesa, är södra Rioja, eller Rioja Orientál betydligt torrare och soligare. Garnacha kommer till sin fulla rätt i detta klimat, vilket märks när man slår upp ett glas rubinröd La Montesa, Propiedad eller magiska Quiñon de Valmira.

Quiñon de Valmira är ett nytt projekt, från en mycket gammal vingård belägen ovanför sluttningarna där druvorna till La Montesa odlas. Álvaro fascinerades av hur platsens ständiga lavendel- och timjansdoft lyckades ta sig in i vinet, och tillsammans med Garnachadruvans rödbäriga aromer av vildhallon och rosor leverera en alldeles säregen smakupplevelse. Den första årgången som producerades var 2014.

Produkter från Palacios Remondo

Inga drycker tillgängliga.