Tyskland

Kaiser Bräu GmbH

Tyskland / Neuhaus, Bayern

Vi började väldigt smått - Neuhaus an der Pegnitz ligger mellan Nürnberg och Bayreuth i utkanten av Frankiska Schweiz. Det medeltida slottet Veldenstein tornar stolt över den idylliska köpstaden Neuhaus. I detta slotts namn brygger vi med toppmodern teknik enligt den gamla goda bryggtraditionen.

Till en början bryggde vi vårt öl i samhällsbryggeriet, och det var inte förrän 1929 som Kaiser Bräu blev ett oberoende kommersiellt bryggeri, som fram till 1939 bara klarade en årlig produktion på 900 hektoliter.

1946 anslöt sig Andreas Laus till bryggeriet som då fortfarande hade en blygsam produktion på cirka 1 800 hektoliter om året. 1960 såldes 10 000 hl. Det gemensamma brygghuset var därför snart för litet, så att 1965 byggdes ett separat brygghus på övre marknaden.


Det trånga läget i centrum av Neuhaus räckte inte till för vidareutveckling av bryggeriet, så vi byggde ett nytt, rymligt och utbyggbart bryggeri i Auwald. Ölproduktion startade där 1991. Under de följande åren flyttade vi alla andra bryggeriavdelningar till Auwald.

Sedan dess har öl producerats och buteljerats i detta nybyggda bryggeri i Auwald med den senaste bryggtekniken och optimal kvalitetssäkring.

Även om vi ser oss som ett medelstort regionalt bryggeri har Kaiser Bier och varumärket Veldensteiner hittat fans långt utanför de inhemska gränserna

Produkter från Kaiser Bräu GmbH

Inga drycker tillgängliga.