USA

Beringer

USA / Kalifornien

År 1868 seglade syskonen Jacob och Frederick Beringer från sitt hemland Tyskland till New York. Resan gick sedan vidare till Napa Valley efter att bröderna hade fått höra att det där skulle finnas jordmån likt den i vingårdarna hemma i Tyskland.

Sju år efter att syskonen stigit i land i den nya världen köpte de en vingård i Napa Valley, där Beringer Vineyards blev en av Napa Valleys första vingårdar. År 1876 hade bröderna Beringer skördat sina första druvor, och sedan dess produceras vin varje år. Tack vare att Beringer fick licens att leverera nattvardsvin under förbudstiden är de det enda vineriet som har tillverkat vin varje år sedan 1876 - 141 år i rad.

Beringer har inte mindre än 12 gånger utsetts till Winery of the Year in Wines & Spirits Magazine och var även det första vineriet i Napa att erbjuda guidade turer i vingården år 1934.

Från odlingarna som bedrivs enligt hållbara principer kommer ursprungstypiska exemplar av Chardonnay, Zinfandel, Merlot och inte minst Cabernet Sauvignon. Beringer har gjort sig känt för att leverera kvalitativ Cabernet i alla prisklasser, från instegsserien Beringer Classics till toppvinerna Knight's Valley Cabernet Sauvignon.

Nuvarande vinmakare är Mark Beringer, som är ättling till grundaren Jacob Beringer. Han är den åttonde vinmakaren på 140 år, och tog över efter Laurie Hook år 2015.

Produkter från Beringer

Inga drycker tillgängliga.