USA

Roots Run Deep

USA / Napa Valley

Roots Run Deep Winery grundades 2005 med ett löfte om att producera enastående viner ifrån Napa Valley till priser som alla har råd med. Ägaren, Mark Albrect, som för övrigt är en veteran i vinindustrin understryker att hans filosofi är att kunna konkurrera med viner ur premiumklassen, men till en bråkdel av priset.

Druvorna kommer bland annat ifrån vindistrikt som Yountville, St. Helena, Rutherford och Carneros. Roots Run Deeps vinmakare Barry Gnekow har över 30 års erfarenhet och lite av en legend i branschen. Han har bland annat banat vägen för nya innovativa tekniker inom vinframställning, skapat många framgångsrika varumärken och vunnit medaljer och utmärkelser som vinmakare.

Namnet Eduacted Guess skapades under ett ett livligt samtal, mellan vänner som drack vin och diskuterade olika stilar på vinframställning, olika vingårdar och hur priserna på vin i dagens samhälle går upp men utan att kvalitén ökar. Diskussionen fortsatte sedan till 'konsten kontra vetenskapen' av vinframställning och efter några till glas vin så var konceptet Educated Guess skapat. Ofta ställer vi frågor till oss själva och gissar; kanske gillar vi etiketten, kanske kommer vi ihåg en bra recension eller vet vi att vi gillar den här druvan. Vad som gäller för alla är att vi ofta gör en Eduatced Guess, en så kallad kvalificerad gissning. Hos Roots Run Deep har dom gjort alla gissningar åt er och skapat ett komplexa viner på de bästa druvorna.

Åh för dom som är nyfikna på designen av etiketten så har den utformats efter en historia om hur man kan göra en kvalificerad gissning i vinframställning. Utan att gå in i för mycket detaljer visar den helt enkelt formler som används. Är ni nyfikna och exakt vad dessa betyder, besök Roots Run Deeps hemsida och ladda ner PDF:n som förklarar allt i detalj: http://www.rootsrundeep.com/educated_guess.html.

Produkter från Roots Run Deep

Inga drycker tillgängliga.