Santa Helena Varietal Sauvignon Blanc

93,00kr
Artikelnummer 27791
Årgång 2021
Volym 75 cl
Ursprung
Central Valley Region Chile
Typ Vitt vin
Producent Santa Helena
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Sällskap
Sällskap

Druva: 100% Sauvignon Blanc

Doft: Vinet har en doft av citrus, svartvinbärsblad, nässlor, ananas, krusbär samt mineral.

Smak: Santa Helena Varietal Sauvignon Blanc har en mycket druvtypsik och nyanserad smak med karakärer av citrus, svartvinbärsblad, nässlor och örter. Vinet har en fint balanserad syra och mineralitet.

Tillverkning: Druvorna är både skördade nattetid maskinellt samt för hand, detta för att bibehålla så mycket som möjligt av druvornas freschör och smak. Druvorna pressades därefter mycket försiktigt. Vinet är jäst och lagrats i temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål.

Övrigt: Central Valley (El Valle Central) är Chiles största region och sträcker sig ca. 40 mil längst landet. Vingårdarna har ett mycket fördelaktigt klimat för vinodling med tempererade kvällar vilket ger en lång mognadsperiod för druvorna. Historien säger att namnet Santa Helena kommer från när en älskad och hyllad vinbonde i Colchagua hastigt insjuknade mycket svårt. Familjen hängav då all sin tid till den sjuke fader medan under tiden vingårdarna snabbt fördärvades. Dottern i familjen såg vingårdarna och vineriet förfalla och bestämde sig att ge all sin tid för att åter ge liv till sin fars och familjs egendomar. Dottern vid namn Helena fick senare se sitt namn bryda vinerna till ära för hennes stora arbete. Santa Helena grundades 1942 i Colchagua och än idag en av de största vinproducenterna i hela området med en mycket bred range av viner. Santa Helena tillhör idag San Pedro Tarapacá Wine Group. Santa Helena har alltid fokus på hållbarhet och miljö och producerar viner med stor medvetenhet.