En effektiv företagsstruktur

Solera Sweden består av Primewine, Mondowine, Solera Spirits & BeerMultibev och Solera Travel Retail.

Sedan 2011 ägs Solera Sweden av den ledande nordiska dryckesleverantören, Solera Beverage Group, som har 11 väletablerade företag i sin grupp: Cuveco, Engelstad, Stenberg & Blom, Eurowine, Multibev och Best Cellars i Norge, Stella Wines, Quantum Beverages, Chris Wine och Tistron Wine Group (inklusive V.A.L) i Finland.

Under paraplyet Solera Beverage Group har Solera Sweden fått en markant förstärkning av ledning och styrelse, samt ökade synergier inom logistik och distribution. Detta samarbete är en viktig faktor i Soleras strategi att bilda Nordens starkaste företagsgrupp inom vin- och spritimport.

De fyra bolagen inom Solera Sweden erbjuder många värdefulla och alternativa kontaktytor mot marknaden. Solera Swedens bolag tillhör de ledande leverantörerna till Systembolaget. Vårt säljteam täcker även hela den svenska HoReCa-marknaden. Dessutom har vi ett nära samarbete med rikstäckande svenska grossister inom livsmedel och köksutrustning.

Systembolaget

Framgång i hård konkurrens

En vinproducent som vill nå den svenska konsumentmarknaden måste få någon av sina produkter listade i Systembolagets sortiment. Statsägda Systembolaget har sedan början av 1900-talet, genom ett lagstadgat monopol, ensamrätt på försäljning av alkoholhaltiga drycker till allmänheten via sina över 400 butiker. För varje svensk vinimportör är därför god kontakt och samarbete med Systembolaget av yttersta vikt. Vi som arbetar på Solera Sweden har den erfarenhet som behövs för att hålla en seriös dialog med Systembolagets inköpare.

Restauranger

Kvalitet, råd och utbildning.

Sveriges bästa restauranger ser i dag vinimportörer som viktiga samarbetspartner. Flera av oss som arbetar på Solera Sweden har vår bakgrund i restaurangbranschen. Det har gett oss stora konkurrensfördelar eftersom vi förstår branschens behov och arbetssituation. Solera Sweden har i dag cirka 450 stora restaurangkunder och vi är därmed en stark partner och kanal till de producenter som vill nå denna köpstarka målgrupp på en växande marknad.

Distribution och logistik

Nyckeln till framgång

För att nå framgång som vinimportör är kunskap om såväl produkter som marknadsföring och försäljning ett måste. Parallellt med detta är en effektiv logistik- och distributionsorganisation lika viktig. För att uppnå bästa tänkbara lager- och distributionseffektivitet tillsammans med en uttalad miljömedvetenhet har Solera Sweden valt att samarbeta med logistikföretaget PostNord Logistics TPL AB.

Alla beställningar från Systembolaget kommer via ett IT-system som byggts upp gemensamt av Systembolaget och PostNord Logistics TPL AB. Det betyder att vi kan minimera felprocenten och den administrativa processen kring dessa beställningar. För hotell och restauranger är orderprocessen något annorlunda och mer personlig.

CSR och hållbar utveckling i gruppen

Vi definierar CSR (Corporate Social Responsibillity) som hållbar utveckling. Det vill säga att vi arbetar aktivt med att ta ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvar för alla delar av vår verksamhet. Vi verkar i en tid där globaliserad handel belastar miljön och där mänskliga rättigheter måste främjas.

Här följer en kortfattad beskrivning av hur vårt dagliga CSR-engagemang är organiserat.

  • Fortsatt tillväxt. I hjärtat av vår verksamhet ligger en växande, förutsägbar och hållbar afffärsverksamhet. Utan tillväxt får vi svårt att investera i och utveckla vårt csr-arbete. Vårt mål är tillväxt med socialt och miljömässigt ansvar.
  • Socialt ansvar. Som leverantör till Systembolaget är vi skyldiga att kommunicera och följa BSCI Code of Conduct. det innebär att vi kontinuerligt arbetar med våra leverantörer i så kallade riskländer angående mänskliga rättigheter.
  • Miljömässigt ansvar. Vi är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas sedan 2012 och vår verksamhet revideras årligen av en extern revisor. Vi arbetar aktivt med att ständigt förbättra vår miljöprestanda. Vår ambition är också att öka antalet ekologiska produkter i vårt sortiment.

Kontakt: Roger Arpell
E-post: CSR@primewinegroup.com
Telefon: +46 709 52 10 44