Bodegas Cruz de Alba Finca Los Hoyales [NYHET]

673,00 kr
Artikelnummer 27640
Årgång 2016
Volym 75 cl
Ursprung
Ribera del Duero Kastilien-León Spanien
Typ Rött vin
Producent Bodegas Cruz de Alba
Pris 673,00 kr
  • EKO
Fläsk
Fläsk
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 100% Tempranillo

Doft: Doften är djup, fyllig och nyanserad med toner av mörk frukt, kaffe, cederträ, svartpeppar, rostade fat och vanilj.

Smak: Fina Los Hoyales är ett komplext och mycket elegant vin med delikat struktur. Vinet har en fyllig kropp, frisk syra och förföriska tanniner samt med toner av plommon, mörka körsbär, rostade fat, kaffe, mörk choklad, cederträ och vanilj.

Tillverkning: Druvorna är skördade för hand och mycket noggrant utvalda redan vid skörd. Klasarna avstälkas försiktigt och pressas sedan skonsamt. Juice och skalrester jäses tillsammans på stora ekfat och rackas under hela tiden. Vinet genomgår därefter malolaktisk jäsning på nya ekfat av fransk ek. Därefter lagras vinet på sin jästfällning på ekfat i 22 månader med endast en försiktig omrörning av jästfällningen. Vinet buteljeras ofiltrerat och får sedan vila på flaska i minst 10 månader innan lansering.

Övrigt: Los Hoyales är ett 1,8 hektar stort vingårdsläge som planterades så långt tillbaka som 1958. Vinstockarna är mycket gamla och är planterade parallellt med Duero floden som ligger strax intill vingården. Denna vingård är ett uttryck för liv och tid, och Bodegas Cruz de Alba följer Los Hoyales resa genom tiden mycket noga för att, årgång efter årgång, integrera en biodynamisk kultur och tankesätt. Resultatet blir druvor och viner av extraordinär kvalitet. Finca Los Hoyales är Bodegas Cruz de Alba signaturvin.