Cruz de Alba Crianza

192,00kr
Artikelnummer 27669
Årgång 2019
Volym 75 cl
Ursprung
Ribera del Duero Kastilien-León Spanien
Typ Rött vin
Producent Bodegas Cruz de Alba
  • EKO
  • VEGAN
Fläsk
Fläsk
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt

Druva: 100% Tempranillo

Doft: Doften är fyllig och nyanserad med toner av mörk frukt, kaffe, cederträ, svartpeppar, rostade fat och vanilj.

Smak: Cruz de Albra Crianza är ett mycket elegant vin med delikat struktur. Vinet har en fyllig kropp, uppfriskande syra med toner av mörk frukt såsom plommon och körsbär tillsammans med inslag av mörk choklad, ceder, fat och vanilj.

Tillverkning: Druvorna är skördade för hand och pressades skonsamt varvid jäsningen tog vid naturligt i temperaturkontrollerade tankar. Vinet lagrades sedan i i en mix av nya samt 1 och 2 år gamla fat i 17 månader. Därefter får vinet vila tills de buteljeras i september, cirka 2 år efter skörd. Vinet vilar sedan på flaska i minst 5 månader innan lansering.

Övrigt: Vingårdarna är belägna 700 meter över havet där jordmånen bestär främst av lera och sand. Skörden varade mellan den 11 och 24 oktober. Cruz de Alba tillämpar biodynamisk odling och vinifieringsprocess, vilket betyder att varje vingårdsläge vinifiereras separat och där den pressade juicen genomgår racking i enighet med den biodynamiska kalendern. Resultatet blir viner som speglar årgången och dess väderförhållanden etc. ner till minsta detalj.