Mar de Frades Albariño

196,00kr
Artikelnummer 27692
Årgång 2023
Volym 75 cl
Ursprung
Rías Baixas Galicien Spanien
Typ Vitt vin
Producent Mar de Frades
Aperitif
Aperitif
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Sällskap
Sällskap

Druva: Albariño

Doft: Fräsch och energisk doft med stor mineralitet och komplex frukt. Toner av citron, grapefrukt, aprikos och physalis dominerar doften tillsammans med rökig mineral och undertoner av nässlor och snödroppar.

Smak: Mycket torr smak med hög, vattnande syra och tät textur. Citron, kvitten och vitpeppar kompletteras av en diskret örtighet och sprittande mineralitet. Stramt, bitterljuvt avslut med saltstänk och lång fruktig eftersmak.

Tillverkning: Druvorna skördas för hand och tas direkt efter skörd in till vineriet där de selekteras mycket noggrant innan de varsamt pressas och macereras genom Ganimede metoden vilket ger maximalt med aromatik till vinet. Juicen jäses i tankar av rostfritt stål tillsammans med jästfällningen. Efter jäsning filtreras och buteljeras vinet på den ikoniska blå flaskan varefter vinet lagras på flaska ett par månader.

Övrigt: Mar de Frades vingårdar är uppdelade i tusentals små plotter över hela Rias Baixas. Här är jordmånen otroligt mager, bestående av sand och granit. Jordmånen tillsammans med mycket låga skördeuttag ger de karakteristiska mineraltonerna till vinet.