Pflüger Riesling Tradition

166,00 kr
Artikelnummer 27333
Årgång 2022
Volym 75 cl
Ursprung
Pfalz Tyskland
Typ Vitt vin
Producent Weingut Pflüger
Pris 166,00 kr
  • EKO
Asiatiskt
Asiatiskt
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Kryddstarkt
Kryddstarkt

Druva: 100% Riesling

Doft: Doften är fylld av lager av citrus, exotisk frukt och gråpäron samt mineral tillsammans med en tydlig ton av flintasten.

Smak: Smaken är mycket dryvtypisk och koncentrerad med toner av citron- och limejuice och zest, gråpäron, stenfrukt, mineral och hint av petroleum. Ungstein Riesling har en hög men mycket balanserad syra. Avslutningen är lång.

Tillverkning: Druvorna är skördade för hand med ett skördeutag om max 60hl/ha. Efter skörd har vinet jäst i temperaturkontrollerade tankar och därefter lagrats på ståltankar fram till buteljering.

Övrigt: Servera gärna vinet lite varmare för en maximal smakupplevelse. Ungstein är ett vingårdsläge utanför Bad Dürkheim, Pfalz. Weinkontor Pflüger är ett familjeföretag som idag drivs utav familjens son Alexander Pflüger. Weinkontor Pflüger har under alla generationer värnat om miljön och eko-systemet och bedriver sedan 2008 sina vingårdar helt biodynamiskt. Alexander tillämpar detta ytterligare med att begränsa användadet av traktorer i vingårdarna utan försöker i största mån att använda sig utav hästar till det tunga vingårdsarbetet. Weinkontor Plüger är Demeter-certifierade.