Heartland Cabernet Sauvignon

169,00 kr
Artikelnummer 27475
Årgång 2019
Volym 75 cl
Ursprung
Langhorne Creek Fleurieu South Australia Australien
Typ Rött vin
Producent Heartland Wines
Pris 169,00 kr
Fågel
Fågel
Buffémat
Buffémat
Fläsk
Fläsk
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt
Ost
Ost

Druva: 100% Cabernet Sauvignon

Doft: En härlig och komplex doft av svarta vinbär med inslag av fat, eukalyptus, lakrits, plommon, peppar och vanilj.Det finns även inslag av röda vinbär i bakgrunden och örter såsom timjan och rosmarin.

Smak: Fruktig, fyllig smak med tydlig karaktär av svarta vinbär, björnbär, mörka körsbär, svart peppar, örter och har inslag av fat, lakrits, mynta med ett friskt och långt avslut med eleganta och balanserade tanniner.

Tillverkning: Druvorna kommer från Langhorne Creek i South Australia där de yngsta vinstockarna är 25 år. Musten jäses med en jästkultur från Rhone på temperaturkontrollerade ståltankar. Druvorna får macerera i 3 dagar och överbevakas konstant i jakten på den mest eleganta tanninstrukturen. Vinet lagras sedan i tolv månader i 80% franska och 20% amerikanska ekfat, alla med en ålder av 2-4 år.

Övrigt: Vinstockarna i Langhorne Creek växer i sandiga lerjordar, medan jordmånen i Limestone Coast utgörs av kalkrika lerjordar. Detta vin är vegan-vänligt då man inte använder sig av animaliska produkter när man klarnar vinet.