Sposa e Sposa

137,00kr
Artikelnummer 27512
Årgång 2021
Volym 75 cl
Ursprung
Langhorne Creek Fleurieu South Australia Australien
Typ Rött vin
Producent Heartland Wines
Sällskap
Sällskap
Fläsk
Fläsk
Lamm
Lamm

Druva: 54% Lagrein, 46% Dolcetto

Doft: Doften är elegant med en generös kryddighet och frukatkaraktärer av mörka bär och i avslutningen finns en blommig elegans.

Smak: Ett mycket komplext vin med tydliga karaktärer av björnbär och kryddor. Dolcettodruvan bidrar med en silkeslen kropp och rik fruktighet medans Lagrein ger vinet en generös struktur och elegans till vinet.

Tillverkning: Efter jästningen har delen Lagrein är lagrats på franska, nya ekfat i 9 månader (s.k Hogsheadfat) vilket ger en mjukare karaktär till vinet. Delen Docletto har skalmacererats och jästs i temperaturkontrollerade tankar (svalt) innan pressning och lagring i ståltankar. Detta gör att vinet behåller Doclettons fina frukt och friskhet.

Övrigt: Vinet är en hyllning till de två druvorna Lagrein och Dolcetto, två i annars regionstypiska druvor från Italien nu förda tillsammans av den ikoniska vinmakaren Ben Glaetzer. Sposa e Sposa betyder Brud och Brud på italienska. Vinstockarna i Langhorne Creek växer i sandiga lerjordar. Detta vin är vegan-vänligt då man inte använder sig av animaliska produkter när man klarnar vinet.