Pflüger Riesling QbA Kabinett

163,00kr
Artikelnummer 27550
Årgång 2022
Volym 75 cl
Ursprung
Pfalz Tyskland
Typ Vitt vin
Producent Weingut Pflüger
  • EKO
Asiatiskt
Asiatiskt
Skaldjur
Skaldjur
Sällskap
Sällskap
Kryddstarkt
Kryddstarkt

Druva: 100% Riesling

Doft: I doften finns tydliga noter av mogen citrus, päron, örter och mineral tillsammans med exotiska inslag av tropisk frukt så som persika.

Smak: Vinet är torrt med hög syra tillsammans med en hint restsötma. Vinet är mycket druvtypisk med karaktärer av citrus, gröna äpplen, päron och mineral. Låt gärna vinet lufta en tid innan servering, detta öppnar upp vinet maximalt och ger en komplex upplevelse mot den nästan dynamsika syran tillsammans med en otrolig struktur.

Tillverkning: Druvorna är skördade för hand under natten. Detta gör att vinet behåller maximalt med fräschör. Vinet har jäst på temperaturkontrollerade tankar och lagras därefter på ståltankar fram till buteljering.

Övrigt: Weinkontor Pflüger är ett familjeföretag utanför Bad Dürkheim, Pfalz. Idag drivs vingården och vineriet utav familjens son Alexander Pflüger. Weinkontor Pflüger har under alla generationer värnat om miljön och eko-systemet och bedriver sedan 2008 sina vingårdar helt biodynamiskt. Alexander tillämpar detta ytterligare med att begränsa användadet av traktorer i vingårdarna utan försöker i största mån att använda sig utav hästar till det tunga vingårdsarbetet. Weinkontor Plüger är Demeter-certifierade.