Sydafrika

Bosman Family Vineyards

Sydafrika / Wellington

I över åtta generationer har familjen Bosman arbetat i Sydafrikas vindistrikt för att skapa goda viner som gör skillnad för över 700 anställda. Nu siktar företaget mot att bli ekologiskt certifierade, vilket kommera tt träda i kraft från och med nästa år. ”Hållbarhet är ett måste och det handlar om att skapa goda förutsättningar för kommande generationer”, säger vinmakaren Corlea Bosman.
I över tio år har Bosman Family Vineyards varit Fairtrade-certifierade. Deras vingårdar är belägna i Wellington i Sydafrika och företaget satsar stort på att ta fram vin som producerats under schyssta förhållanden. Hållbarhet har länge funnits på företagets agenda. Vinmakaren Corlea Bosman menar att det är ett måste för företag i dag.
– Hållbarhet är något av en pågående resa som handlar om ständig utveckling. Vi måste tänka utanför ramarna och se till både miljömässig och social hållbarhet. Det är något som vi arbetat länge med, även innan vi blev Fairtrade-certifierade, berättar hon.

De anställda hos Bosman har möjlighet att gå med i en stiftelse som ger tillbaka till samhället där de bor. De har senast valt att investera Fairtrade-premien i nya bostäder till de anställda, förskola där över 90 av de anställdas barn går och ett aktivitetshus med tillgång till sjukvård. Företaget har dessutom satsat på att utöka sportaktiviteter och startat en kör för de som vill sjunga.

Bosman tror på att om man involverar de anställda i både arbete och företagande ökar deras inflytande, vilket skapar en positiv gemenskap och goda framtidsutsikter. Hos Bosman får de anställda möjlighet till så mycket mer än bara arbete. Det handlar om tillgång till utbildning, sjukvård och att kunna odla sina egna intressen.

Produkter från Bosman Family Vineyards

Inga drycker tillgängliga.