USA

Clos du Val

USA / Kalifornien

Clos du Val etablerades 1972 i Napa Valley av John och Henrietta Goelet. Som arvtagare till den välkända vinhandlaren Barton & Guestier i Bordeaux, hade John en vision om att producera Cabernet Sauvignon som skulle utmana världseliten. Man anställde vinmakaren Bernard Portet, som med sitt kunnande och erfarenhet om franska viner skulle finna den perfekta platsen för att producera Cabernet Sauvignon i världsklass.

Efter två års outtröttligt sökande på fem kontinenter fann man äntligen den vingård man trodde kunde bidra till att realisera drömmen. Vi befinner oss i det som senare skulle komma att bli Stags Leap District.

Clos du Val blev ett internationellt känt namn när deras första vin, årgång 1972 av Cabernet Sauvignon, blev utvalt till en av världens bästa i den legendariska Paris-provningen 1976. Tio år senare vann en senare årgång av Clos du Val Cabernet Sauvignon reprisen av Paris-provningen.

Idag är fokus alltjämt att producera Cabernet i världsklass, med Kaliforniens solskensvarma frukt och Gamla Världens struktur och nyansrikedom. Från vingården Gran Val i Carneros skördas även Chardonnay och Pinot Noir med stor fräschör.

Sedan 2012 pågår ett omfattande arbete med kvalitetsutveckling hos Clos du Val. Det innebär bland annat att den totala produktionen av Cabernet halverats, allt för att vara trogen John Goelets's vision.

Har du någon gång vägarna förbi Napa Valley rekommenderar vi varmt ett besök hos Clos du Val, det är en oförglömlig upplevelse.

Produkter från Clos du Val

Inga drycker tillgängliga.