Frankrike

Launois Père et Fils

Frankrike / Champagne

Sedan sju generationer bakåt har kunskap passerats från fader till son, just nu är det Bernard och Dany Launois tur att genom sin passion, laborera fram den höga kvalitén som de är kända för.

Firman grundades 1872 och består av 21 ha, varav merparten av dessa finns i Le Mesnil. Le Mesnil-Sur-Oger är en av de mest kända byarna i Côtes des Blancs, där några av de främsta champagnerna produceras samt egendomar i Avize och Cramant. Bernard Launois klassas som en av de riktigt stora och vad han har gjort i Champagne över åren och nu senast ett uppskattat vinmuseum på hans egendom i Le Mesnil är ovärderligt.

Under den korta tid vi har känt Bernard, så måste vi instämma i vad Richard Juhlin skriver i hans bok TRETUSEN CHAMPAGNER, vilken källare av gamla årgångar och vilken generositet.

Launois är medlemmar i "the Grower Producera Club" Vilket betyder betyder att han äger sin egen vingård, tillverkar sitt eget vin och champagne på och från sin egen mark. Detta medför att hans vin är unikt och kan avspegla både karaktären av jordmånen samt stilen för vingården. PrimeWine är oerhört glada över att kunna erbjuda Er denna, vad vi tycker är en alltigenom spektakulär Champagne.