Australien

Four Pillars Distillery

Australien / Yarra Valley

Four Pillars Distillery grundades 2013 av Cameron, Matt and Stuart i Healesville i Yarra Valley. Grunden i destilleriet är helt fokuserad på gin. Genom att använda sig av hantverksmässiga metoder men även att bidra med sin moderna australiensiska känsla skapade de en gin som verkligen tog sin plats ute på världsmarknaden. Två år senare var de upp i fem olika gin, som vunnit ett flertal guldmedaljer internationella tävlingar och numera har de i sitt moderna destilleri även en avsmakningsbar.

Historien om Four Pillars börjar 2013 då de besökte den amerikanska västkusten, och lärde sig allt om destillering och utrustning genom att resa från Portland till San Francisco och besöka alla de destillerier som de beundrade. Den gin som stod ut bland alla var den som destillerades i en typ av kopparpanna som kallas Carl Still. 18 månader senare tog de emot sin egna skräddarsydda Carl Still, tillverkad i Tyskland. De gav pannan namnet Wilma, efter Cameron's vackra men temperamentsfulla mor. Wilma visade sig vara helt fantastisk, hon skapar en enastående ren sprit och lyckas skonsamt extrahera alla de finstämda smakerna från de ovanliga, lokala och traditionella växterna som används. Numera har familjen fått tillökning i form av storasyster Jude och lillasyster Eileen.

Och framgångarna har inte låtit vänta på sig. De har vunnit ett flertal guldmedaljer och fått Master Status i ett flertal internationella tävlingar de senaste två åren, och det är bara början...