Spanien

Propiedad de Arínzano

Spanien / DO Pago de Arínzano

Denominación de Origen Pago är Spaniens högsta kvalitetsnivå för vin, alltså en nivå över benämningen DO. Det finns idag 17 DO Pago utspridda över landet med den största koncentrationen kring La Mancha, spanska högplatån. Propiedad de Arínzano är synonymt med norra Spaniens första Pago - Pago de Arínzano.

En DO Pago avser ett avgränsat läge med en speciell kombination av jordmån och klimat. Det ska under flera års tid vara bevisat att vinerna håller en avsevärt högre nivå än snittet för sin region.

Propiedad de Arínzano ligger i Navarra, mitt emellan Rioja och Bordeaux. Här samsas friska atlantvindar med 2500 årliga solskenstimmar och stora skillnader i temperatur mellan natt och dag. När druvsorter som Chardonnay och Merlot får tolka detta klimat blir resultatet viner som Gran Vino, Hazienda de Arínzano och Agricultura Biológica.

Pago de Arínzanos valvformade symbol har fått sitt utseende av porten som utgör entrén till denna vingård, ritad av Rafael Moneo som också ligger bakom Moderna Muséet i Stockholm.

Produkter från Propiedad de Arínzano

Inga drycker tillgängliga.