Spanien

Moritz

Spanien / Barcelona

Moritz historia går tillbaka till 1800-talet då Louis Moritz anlände som 21-åring till Barcelona från Pfaffenhofen, ölregionen i Alsace. Med sig hade han nyvunna kunskaper om ölbryggeriets konster. 1856 bryggde han sitt första öl i Barcelona vilket skulle visa sig vara en början på en lång och framgångsrik historia. Tänk om han hade kunnat ana att hans öl 160 år senare skulle bli en symbol för Barcelona och en del av dess kultur, gastronomi och historia.

Ölen som döptes efter Louis Moritz själv blev mycket populär och serverades på de mest ansedda barerna och restaurangerna i Katalonien. På 1930-talet svarade Moritz för över 30% av den totala ölmarknaden. 1978 lades dock bryggeriet ned till följd av stenhård konkurrens från de stora internationella varumärkena och dåtidens stordriftstänk. Drömmen om att återigen kunna erbjuda Moritz till Barcelonas invånare har dock alltid levt kvar hos Moritz ättlingar. 2004 förverkligades drömmen när den femte och sjätte generationen Moritz återlanserade ölen på den katalanska marknaden. Än idag bryggs ölen i Moritz i samma magnifika lokaler sedan 1864, mitt i Barcelona, men lokalerna har sedan dess designats om av arkitekten Jean Nouvel. Lokalerna består av tre plan och innefatter både mikrobryggeriet, restaurangen Cerveseria samt olika lokaler för event.

I mikrobryggeriet arbetar bryggmästarna Albert och Germán passionerat för att framställa den fräscha opastöriserade öl som blivit Moritz kännetecken.
Själva ölet bryggs på vatten från Font d’Or-källan vid Montsenybergen norr om Barcelona och noggrant utvald humle och malt.

Produkter från Moritz

Inga drycker tillgängliga.