Italien

Orion Wines

Italien / Emilia-Romagna, Abruzzo, Campania, Lombardy, Piemonte, Puglia, Sicily, Trentino, Tuscany, Veneto

Orion Wines grundades 2010 och är resultatet av en enkel men fantastisk synergi mellan två personer: Alessandro Michelon och Elena Ciurletti. Tillsammans för de till de internationella marknaderna spännande, innovativa och läckra viner genom att kombinera tradition, innovation och framför allt en sann passion för viner.

Orion Wines strategi är att producera de bästa och mest intressanta vinerna möjligt till bästa möjliga pris. För att göra det har de full kontroll över varje steg i vinframställningen, från vingårdarna till vinifieringen, till förpackningar och marknadsföring. Orion Wines har skapat starka relationer med såväl odlare och vingårdar runt om i olika delar av Italien, och har fullständig kontroll över processerna. Man arbetar nära sina partners och egna vinmakare för att skapa viner som representerar essensen och karaktären av just den regionen, samtidigt som de konstant håller ett öga på behoven hos den ständigt föränderliga internationella vinmarknaden.

I portföljen finns idag THE WANTED ZIN, ZENSA ORGANIC, MASSERIA BORGO DEI TRULLI, TENUTA FIOREBELLI, SETTEVIGNE & COLLEZIONE AMABELLI M.FL.

Mer om:
Alessandro Michelon – en av Italiens mest innovativa och erfarna vinmakare, med djup kunskap om de olika regionerna i Italien. Alessandro hanterar allt som har att göra med Orion Wines viktigaste element: vinet! Hans filosofi är att förvandla kvalitetsdruvor till läckra, konsumentvänliga viner. Tillsammans med sitt winemaker-team reser Alessandro över hela den italienska halvön för att övervaka alla aspekter av vinframställningsprocessen, och följer processen hela vägen "från vinstock till vin".

Elena Ciurletti - har stor erfarenhet med 15 år i vinvärlden och har samlad djup kunskap om internationell vinhandel. Hon sköter allt som har med Orion Wines försäljning och marknadsföring att göra.

Tillsammans för de till de internationella marknaderna spännande, innovativa och läckra viner genom att kombinera tradition, innovation och framför allt en sann passion för viner.

För mer information om Orion Wines och sortiment: https://www.orion-wines.com/
Y2XTkqYFDvfqLih2

Produkter från Orion Wines

Inga drycker tillgängliga.