Italien

Cavit

Italien / Trentino

Cavit är ett företag som ligger djupt rotat in i regionen Trentino som är beläget i nordöstra Italien. Där hittar man vinstockar och olivträd som lever sida vid sida med granar och lärkträd. Trentino är en plats där gamla traditioner och kultur hålls vid liv. Människornas närvaro, byar, slott och odlade terrasser smälter harmoniskt in i det majestätiska Alplandskapet.

Cavit är ett stort kooperativ bestående av många små vingårdar. Kooperativet startade 1950 för att tillgodose behoven hos vinodlarna i området. Man ville erbjuda den allra bästa kvalitén på ett modernt sätt. Idag består Cavit av 4500 vinodlare med 11 olika källare som utgör 60 procent av vinproduktionen i Trentino (ca 5.500 ha). Cavit granskar sina råvaror in i minsta detalj och har kontinuerligt stränga kontroller i varje skede, från skörd till buteljering.

Cavit är idag ett av de största företagen inom vinbranschen, både nationellt och internationellt. Där deras huvudkontor i Ravina är beläget hittar man även deras berömda ”House the wine cellar”, ”Sparkling Wine Cellar” och ”Wine Shop”.

Produkter från Cavit

Inga drycker tillgängliga.