Frankrike

Maison Boinaud

Frankrike / Cognac

De Luze är en familjeägd Cognacs producent med anrika traditioner. Familjen Boinaud som äger firman De Luze äger även den största vingården i Cognac. Vingården är belägen i Grande Champagne som är det erkännt bästa läget i Cognac. vingåden är på hela 420 hektar. Michel Boinaud som driver firman idag, är den 22:a generationen Boinaud, en släkt som kan dateras tillbaka till år 1640.

De Luze är till skillnad från de flesta av sina konkurrenter helt självförsörjande - egna vingårdar, eget distilleri samt eget tunnbinderi borgar för den oerhört höga kvaliteten.

De Luze har sedan starten valt att arbeta efter mottot "Histoire de Famille" för de konsumenter som söker efter premium Cognac. Allt ifrån att sköta de egna vingårdarna till att skörda druvorna till destillationsprocessen i den egna destillationsanläggningen, som består av hela 41 stycken pot stills, till lagringen och den slutgiltiga blenden görs med yttersta närvaro och känsla för detaljer. Vinerna destilleras ofiltrerade vilket ger en extraordinär viskositet. Självklart används ingen karamell i produktionen, vilket innebär att den gyllene färgen kommer från de egenproducerade ekfaten och den extra långa lagringen i desamma.

De Luze är "the Delight of Cognac."

Produkter från Maison Boinaud

Inga drycker tillgängliga.