Frankrike

Alain Voge

Frankrike / Rhônedalen

Domaine Alain Voge är en av pionjärerna inom Cornas-appellationen vid floden Rhônes högra strand. Förutom Syrah från branta, granitrika sluttningar i Cornas och i Saint-Joseph produceras även vita viner av Marsanne på utvalda lägen i Saint-Péray.

Alain Voge växte upp i en jordbrukarfamilj i Cornas, och har alltid haft en vilja om att framställa det bästa möjliga ur den terroir han tillbringat så många timmar i. Kunskapen om att göra alla sysslor i en vingård manuellt, och insikten om att det tar tid att uppnå kvalitet präglar Alain Voge's filosofi.

Historien om Alain Voge börjar 1958 när Alain Voge den yngre väljer att gå i sin fars fotspår och arbeta vidare med familjens egendom. Han överger konceptet att odla flera grödor samtidigt och väljer enbart satsa på vin. Ett djärvt val – vid 1950-talets slut är de idag världsberömda appellationerna Cornas och Saint Péray endast slumrande skönheter.

Sedan de allra första åren, har Alain vänt upp och ner på alla traditioner. Han planterade vingårdar som varit övergivna sedan 20 år och började resa land och rike runt för att sprida kunskap om de röda vinerna från Cornas och de vita från Saint-Péray, i en tid när endast Bourgogne och Bordeaux var det som fanns på kartan.

Tack vare noggrant arbete och hög kvalitet, har ryktet om Alain Voge som en av de främsta producenterna av Cornas och Saint-Péray växt fram. Tidigt 2000-tal togs beslutet att domänen ska konverteras till ekologiskt jordbruk och år 2013 var samtliga vingårdar certifierade.

Produkter från Alain Voge

Inga drycker tillgängliga.